Vänligen bekräfta att du är över 18 år

warning
  • da-DK
  • en-US
  • de-DE
  • no
18 years old

Snus information

Snus har använts i flera hundra år och har en rik tradition som V2 Tobacco vill bevara. I vår produktion använder vi traditionella svenska metoder när vi tillverkar snus. Vår höga nivå på kvalitetssäkringen garanterar att vår rökfria tobak alltid har minsta möjliga halt av allt som kan försämra upplevelsen av våra fuktiga snusprodukter. Alla beståndsdelar är godkända som livsmedel.

V2 Tobacco har ett stort utbud av snusprodukter inom många olika segment. Vi erbjuder många olika sorters snus med varierande smak, portionsstorlek och fuktighet. Här kan du se våra olika produkter:

Phantom - GOD SMAK TILL ETT SNUSFÖRNUFTIGT PRIS

Storsäljaren Phantom är ett snus som inte kompromissar med smakupplevelsen. Det beror på att vi uteslutande använder oss av noggrant utvalda tobakssorter som håller högsta kvalitet. Snusets rötter är väl förankrade i den svenska snustraditionen. Det är däremot inte det konkurrenskraftiga priset.

Thunder - DUNDERSNUSET MED EXTRA NIKOTIN

Stifta bekantskap med Thunder, ett av Skandinaviens starkaste snusmärken sett till mängden nikotin. Det är dubbelt så starkt som ett traditionellt snus. Thunder tillverkas av en större andel tobaksblad vilket medför en högre nikotinhalt. Snuset med sting finns i två versioner: Extra stark och Ultra stark.

Offroad - SMAKEN SOM TAR DIG LÄNGRE

Om man är ute efter nya spännande smaksensationer, är snusmärket Offroad det självklara valet under läppen. Varje snusblandning är distinkt och överraskande. Offroad finns i en mängd olika smaker, bland annat eucalyptus, äpple, lakrits och amerikansk vintergröna. Finns i både portion och lössnus.

SnusX - GÖR DET SJÄLV SNUS

SnusX är gör det själv snus, snus verktyg och flavors/snuskrydda besöka SnusX webbplats

Zeroberg - TOBAK OCH NIKOTINFRI

Zeroberg är den tobaks- och nikotinfria prillan för alla som vill bli kvitt eller minska sitt nikotinintag.

SNUSETS HÅLLBARHET

Man kan säga att det är snusets fuktighet och smak som avgör dess hållbarhet. Fuktigheten är viktig för att snusets ska upplevas som färskt. Därför rekommenderar vi att produkterna förvaras svalt i största möjliga utsträckning och att de inte utsätts för värme.

Värme påverkar snusets fuktighet och arom. Produkterna håller sig betydligt bättre i oöppnade förpackningar. För att snuset ska vara så fräscht som möjligt ska det användas före bäst före-datumet som står på förpackningen. Om man vill förvara snuset en längre tid bör man lägga det i frysen.

Snus som förvaras i frysen behåller sin fuktighet och smak i minst ett år.

RÅMATERIAL TILL SNUS

Snus tillverkas av lufttorkad tobak som främst kommer från Asien. Till snus använder man tobak med låg nitrosaminhalt. Nitrosaminer finns naturligt i snus, men mängden kan variera beroende på hur tobaken odlas och behandlas av producenten.

Alla övriga ingredienser som används vid snustillverkning är godkända för att användas i livsmedel. Vatten och tobak är huvudingredienserna i snus, och man tillsätter salt för att framhäva smaken och natriumkarbonat för att göra snuset lätt basiskt och ge det karaktär. Man tillsätter också fuktbevarande ämnen (polypropylenglykol och glycerol) som gör att snuset håller sig fuktigt längre, särskilt efter det att förpackningen har öppnats.

Snuset smaksätts med olika naturliga smakämnen i form av pulver, spritblandningar eller fruktoljor. Smakämnena som används i snus är av mycket olika karaktär och kombineras så att balansen mellan lukt och smak är perfekt.

Phantom Thunder Offroad SnusX Zeroberg