Vänligen bekräfta att du är över 18 år

warning
  • da-DK
  • en-US
  • de-DE
  • no

Profil

V2 TOBACCO - VI ÄLSKAR GOTT SNUS OCH LÅGA PRISER

Ett genuint snusintresse ledde till att Bröderna Marc och Patrick Vogel bestämde sig för att starta V2 Tobacco 2006 .Tillverkningen började i liten skala men så småningom ökade efterfrågan så pass att fabriken blev för liten.

Idag står nordens modernaste snusfabrik färdig, rustad för framtiden. Vår affärsidé är enkel: vi tillverkar portion- och lössnus av högsta kvalitet till lägsta möjliga pris. Snuset kännetecknas av den välavägda grundsmaken där fyllighet och syrlighet möts i en ljuv harmoni.

V2 Tobacco Factory

FRÅN RÅTOBAK TILL FINMALET TOBAKSMJÖ

Merparten av råtobaken kommer från de bästa odlingarna i Filippinerna, Indien och USA. I själva malningsprocessen används både stjälkar och tobaksblad.

Färgen på den torkade tobaken varierar normalt från citrongul till mörkbrun.

Tobaksbladen krossas och mals ner till tobaksmjöl i olika grovhetsgrader, beroende på snussort. Malningen sker i en helt sluten automatiserad anläggning.

ALLT SNUS BLANDAS OCH TESTAS NOGGRANNT

Snusfabriken uppfyller de stränga kraven vad gäller; hygien och livsmedelssäkerhet och alla anställda i produktionen är certifierade för livsmedelsproduktion.

Tobaksmjölet blandas sedan med vatten, salt och smakessenser. Därefter pastöriseras snuset för att oskadligöra eventuella mikroorganismer.

Dagliga kontroller säkerställer att smaken, fukten och nikotinhalten är optimal för varje snussort.

EN SNUSFABRIK UTÖVER DET VANLIGA

Vår 4900 kvm stora fabrik i Silkeborg har kapacitet att leverera stora samlade beställningar utan några problem.

När alla produktionslinjerna i fabriken är i drift, kan vi tillverka 40 miljoner dosor per år.

Varje snusdosa som lämnar fabriken är försedd med ett batchnummer för att kunna följa produkten hela vägen från tillverkning till slutkund.

VI HÅLLER HÖGSTA KLASS HELA VÄGEN

Efter pastöriseringen kyls snuset ner i väntan på packning. Därefter kontrollvägs och förses dosorna med etiketter.

I packmaskinen klipps och förseglas fiberpåsarna till portionssnuset. Vid högtryck kan maskinen tillverka 28000 prillor i timmen.

All hantering, från tobaksinköp till färdigt snus, utförs enligt strikta rutiner med stort fokus på högsta möjliga kvalitet.

V2 Tobacco Produktionslinje V2 Tobacco Lager V2 Tobacco Packing